RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml kuvanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
2 šargarepe
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika mlevene paprike
1 kutlača čorbe iz pasulja
Priprema:
Staviti pasulj da provri. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati kuvani paradajz, sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Napraviti zapršku tako što ćete na malo ulja propržiti brašno tek da porumeni, dodati mlevenu papriku i malo čorbe iz pasulja. Mešajte jedan minut pa sipajte u pasulj i još 5 minuta kuvajte.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
Komentari (0)