NOVEBARSKA ČORBA Sa šampinjonima i ovom namirnicom, zagrejaće vam dušu i telo
Za hladne novembarske dane, napravite ovu zdravu čorbu. Prepuna šampinjona i pasulja, držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 250 g šampinjona
- 300 g pasula
- glavica crnog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 lista lovora
- ulje
- suvi biljni začin
- začinska paprika
- so, biber
Priprema
Pasulj potopite dan ranije u vodu i ostavite da prenoći, pa ga sledećeg dana stavite da se kuva oko dva sata. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk, papriku i pečurke, pa dodajte i iseckan paradajz. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin, listove lovora, začinsku papriku i malo margarina, pa nastavite s dinstanjem. Pred kraj prebacite u lonac s pasuljem i sve zajedno kuvajte još pola sata na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
TARANA ČORBA Zavolećete na prvi zalogaj, recept je proveren a ukus neponovljiv
Osvežavajuća čorba, kao izmišljena za uživanje.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)