HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Sa krompirom i sirom, hrskav i sočan

Ivana Pavlović

11:15

Sezonski recepti 0

Napravite hleb na drugačiji način. Dodajte mu punjenje od krompira i sira, i dobićete potpuno novo jelo. Fenomenalnog je ukusa, hrskavih korica a mekan iznutra.

hleb od krompira
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 400 g brašna
  • 50-100 g maslaca

Fil

  • 1 kg kuvanog krompira
  • 50-100 g maslaca
  • 100 ml mleka
  • so po ukusu
  • 200 g rendane mocarele

Za premazivanje

  • ulje
  • 1 jaje

 

Priprema

Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiji razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading