PITA SA PRAZILUKOM I KAČKAVALJEM Od gotovih kora, posna, a odmah nestane sa stola

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ova fenomenalna pita će vas dugo držati sitim, slasna je a posna. Odličan izbor kao predjelo za slavsku trpezu.

pita sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 2-3 struka praziluka
  • 300 g biljnog kačkavalja
  • malo soli, ulja i susama za posipanje

 

Priprema

Iseckajte sitno praziluk pa ga propržite. Onda prženom praziluku dodajte krupno rendan kačkavalj, pobiberite i posolite.  Zatim svaku celu koru prvo poprskajte uljem, pa je presavijte na pola. Tu polovinu opet poprskajte, preklopite još jednom pa opet poprskajte uljem. Na svaku četvrtinu kore stavljajte fil. Zatim savijte filovani vrh kore u oblik trouglica, pa njega savijte na dole. Ponavljajte postupak dok sve ne završite. Na kraju porešajte trougliće u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Premažite svaki trouglić sa malo ulja i pospite susamom pa pecite.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading