PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 300 - 400 g šampinjona
  • 1 solja pirinča
  • 2 struka praziluka
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading