POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem
Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 2 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 srednji crni luk ili praziluk
- ulje
- biber, so
- malo peršuna
- đumbir
- malo mleka ili pavlake za kuvanje
- po ukusu kisele pavlake
Priprema
Crni luk ili praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Stavite sve u šerpu sa lukom i dodajte oko 500 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta. Dodajte začine i so po ukusu. Kada je povrće kuvano, izblendajte ga štapnim mikserom. Ako je masa pregusta, dodajte vode ili mleka, ili pavlake za kuvanje. Vratite na ringlu da se kuva još pet minuta.
Možda vas zanima:
POTAŽ, UKUSAN, PRAVI SE OD OVOG POVRĆA Jednostavan za pripremu, dijetalan i zdrav
Napravite ukusan potaž od karfiola brzo i lako.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
ZA 15 MINUTA NA VAŠEM STOLU Potaž od vrganja će vam ugrejati dušu
I deca će voleti njegov ukus.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)