SLANE KROFNE Sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ove slane krofne sa bogatim nadevom zagrejaće vam dušu i telo. Nimalo ne zaostaju za slatkom verzijom, podjednako su neodoljive i slasne.
Potrebno je
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 8 kašika projinog brašna
- 8 kašika pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 50 g šunke
- 50 g kačkavalja
- 2 manja kisela krastavca
- susam
Priprema
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene. Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)