PICA ROLAT Osvaja ukusom, zato najbolje stavite odmah duplu meru
Napravićete brzo a nestaće sa stola još brže.
- 500 g kora za gibanicu
- 2 dl pavlake
- 4 jaja
- malo origana
- 200 g kečapa
- 300 g trapista
- 400 g salame
- so
Priprema
Pavlaku i jaja umutite sa malo soli. Isecite salamu na kolutove. Podelite kore da dobijete 2 puta po 6 listova. Stavite 2 lista pa premažite preko umućenu pavlaku sa jajima, stavite koru, pa sipajte kečas i pospite origano, kora, pavlaka, salama, trapist, kora, pavlaka. Umotajte rolat. Postupak ponovite sa preostalih 6 listova. Onda premažite rolate sa pavlakom i jajima pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečene rolate isecite na parčiće i služite. Prijatno!
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)