CACIKI SALATA Osvežavajući prilog koji prija duši i telu, klasik među salatama

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršen izbor za slavsku ili svečanu trpezu.

caciki salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 sveža krastavca
  • 200 g grčkog jogurta 
  • 2 krupnija čena belog luka
  • kašičica iseckane mirođije
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika limunovog soka
  • prstohvat bibera
  • so po ukusu

Priprema:
Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata da ulje upije aromu luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading