ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA Ručak bez greške koji krepi organizam

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Saftaste i sočne, a prave se lako.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je
Za ćufte:

  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kriške hleba (od juče)
  • malo mlevenog bibera
  • malo suvog peršuna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prezle
  • ulje

Za paradajz sos:

  • 300 g paradajz pirea
  • 1/2 glavice crnog luka
  • malo svežeg peršuna
  • malo bibera u zrnu
  • 1-1,5 čaša vode
  • 1-2 kašike brašna
  • mešavina začina

Priprema

Kriške hleba potopite u toploj vodi. Jaja i mleveno meso dobro umesite pa dodajte peršun, biber, seckan crni luk i so. Ocedite kriške od vode pa dodajte mlevenom mesu. Dodajte prašak za pecivo pa dok mesite polako dodajte prezle. Namažite ruke uljem i od smese napravite loptice. U tiganju na zagrejanom ulju pržite ćufte, dok ne porumene. Paradajz pire sipajte u šerpu pa dodajte seckan luk, peršun, biber i ostavite da proključa. Sipajte vodu i opet ostavite da proključa. Brašno razmutite u malo vode pa dodajte sosu, začinite. Nakon par minuta u šerpu dodajte ćufte i pustite da se krčka, 20 minuta na tihoj vatri.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading