ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
za ćufte
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za paradajz sos
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čaše vode
- 0,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju, propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 40 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA Ručak bez greške koji krepi organizam
Saftaste i sočne, a prave se lako.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)