BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml tople vode
- kašičica soli
- 150 g masti
- 200 g sira
- 200 g spanaća
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite glatko testo pa ga podelite na 3 jufke. Svaku jufku razvucite oklagijom pa je premažite otopljenom mašću i pokrijte providnom folijom. Pustite da odstoje dva sata. Za to vreme, sitno naseckajte spanać pa ga pomešajte sa mrvljenim sirom. Na namašćenoj radnoj površini rukama razvlačite koru u krug, dok ne postane tanka i providna. Onda je poprskajte otopljenom mašću, rasporedite nadev pa preklopite sa svih strana. Ponovite postupak i sa drugom korom. Razvucite i treću koru pa stavite na sredinu prve dve preklopljene kore, rasporedite ostatak nadeva i sve preklopite krajevima treće kore. U pleh obložen papirom za pečenje stavite burek pa premažite preostalom mašću. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)