BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g pakovanja tankih kora za pitu
- 300 g sira
- 500 g svežeg ili zaleđenog (otopljenog i oceđenog) spanaća
- 200 ml vode
- 125 ml ulja
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i kašiku soli. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte izgnječen sir i spanać, pa posolite. Uljem podmažite tepsiju, pa stavite dve kore jednu preko druge, da ivice vire van pleha. Premažite sa 2 kašike tečnosti. Dodajte tri gužvane kore. Onda svaku pospite sa 5 kašika tečnosti. Zatim nanesite smesu od sira i spanaća. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Ostavite samo jednu koru. Viljuškom izbušite kore, dodajte tečnost. Savijte ivice kora koje ste ostavili da vire, pa lepo preklopite i upakujte sa poslednjom korom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečen burek prevrnite na tanjir, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)