KOMPLETAN RUČAK POSAN NA VODI KOJI ĆE VAS DRŽATI DUGO SITIM Čorba, jelo na kašiku" i zamena za meso
Sočan i slasan ručak za celu porodicu.
Čorba od povrća
Potrebno je
- 4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 1 crni luk
- 2 l vode
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Ubacite sve povrće u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Dodajte sok od paradajza. Na kraju možete sve izmiksati u blenderu ako više volite potaž. Dodajte peršun.
Kuvani posni pasulj
Potrebno je
- 500 g belog pasulja
- 200 ml soka od paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 sveža ili suva paprika
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckan luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj ne omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite s vatre.
Pečurke u paradajz sosu
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 400 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i pečurke, pa sve zajedno prodinstajte. Dodajte so i biber po ukusu. Povremeno mešajte i dinstajte dok ne ispari voda koju puste pečurke. Dodajte paradajz sok, mlevenu šašriku i kuvajte 15 minuta. Po želji pospite seckanim peršunom.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)