LOVAČKE ŠNICLE SA PIRE KROMPIROM Prave se brzo a govore 5 jezika
Sočan i neodoljiv ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g telećih šnicli
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja za prženje
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- peršun
- 500 ml vode
- 500 g krompira
- 50 g putera
- 50 ml mleka
Priprema:
Isecite meso na deblje šnicle pa ih izlupajte tučkom. Propržite kratko na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicla a u toj masnoći izdinstajte beli luk, ali vodite računa da ne izgori. Nakon što luk promeni boju, dodajte brašno i začine, uz neprestano mešanje. Nalijte vodu i mešajte varjačom, dok se smesa ne sjedini. Kad sos proključa, vratite meso u šerpu. Pustite da se šnicle krčkaju oko sat vremena, ali viljuškom povremeno proveravajte da li je meso omekšalo. Krompir oljuštite, operite i skuvajte. Vruć kuvan krompir izgnječite viljuškom pa mu dodajte puter i malo mleka. Mešajte sve dok ne dobijete pire. Po potrebi, posolite.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
Komentari (0)