POSNA GIBANICA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočna pita sa sirom u posnoj varijanti oduševiće i one izbirljive.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog sira
  • 2 posne kisele pavlake (male) 
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog lana 
  • 7,5 čaša vode 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni sir. Zasebno, u posudi pomešajte mleveni lan i vodu i sjedinite, pa dodajte u smesu i dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa svaku koru umočite u smesu i zgžvajte, pa ređajte u pleh. Preostali fil sipajte preko toga . Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading