POSNA GIBANICA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna pita sa sirom u posnoj varijanti oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog sira
- 2 posne kisele pavlake (male)
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog lana
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni sir. Zasebno, u posudi pomešajte mleveni lan i vodu i sjedinite, pa dodajte u smesu i dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa svaku koru umočite u smesu i zgžvajte, pa ređajte u pleh. Preostali fil sipajte preko toga . Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)