POSNA GIBANICA SA TOFU SIROM Osvaja na prvi zalogaj, pravićete je stalno

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ova fenomenalna pita sa sirom nestaće sa stola odmah. Idealna za slavsku trpezu u dane posta.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g heljdinih kora 
  • 500 g tofu sira
  • 150 g posni jogurt
  • 2 kašike ulja  
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 

Za premaz: 

  • 200 ml kisele vode 
  • 50 ml ulja  

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmrvite tofu sir pa sipajte posni jogurt, ulje i sodu bikarbonu. Po potrebi, posolite i pobiberite. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte ulje i kiselu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru, da prekrije dno.  Premažite prelivom od vode i ulja pa dodajte još jednu koru. Premažite prelivom. Zatim premažite nadev od sira i jogurta, stavite koru, preliv, pa nadev i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru poprskajte prelivom od vode i ulja, pa stavite pleh u rernu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading