POSNA GIBANICA SA TOFU SIROM Osvaja na prvi zalogaj, pravićete je stalno
Ova fenomenalna pita sa sirom nestaće sa stola odmah. Idealna za slavsku trpezu u dane posta.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 500 g tofu sira
- 150 g posni jogurt
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Za premaz:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmrvite tofu sir pa sipajte posni jogurt, ulje i sodu bikarbonu. Po potrebi, posolite i pobiberite. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte ulje i kiselu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru, da prekrije dno. Premažite prelivom od vode i ulja pa dodajte još jednu koru. Premažite prelivom. Zatim premažite nadev od sira i jogurta, stavite koru, preliv, pa nadev i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru poprskajte prelivom od vode i ulja, pa stavite pleh u rernu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)