TOP 5 NAJBOLJIH FRANCUSKIH SOSEVA Koriste se u celom svetu, a savršeno se slažu sa mesom i ribom
Holandez, Bešamel, Velute, Espanjol i paradajz sos, odgovaraće raznim jelima.
1. Holandez sos
Jedan od najpopularnijih soseva u svetu. Pravi se od otopljenog gi putera, vode i limunova. Neprestano mešanje je ključno za njega, da bi se dobio nežni i mlečni ukus. Možete da servirate čim ga napravite, neće izgubiti svoju nežnu strukturu.
2. Bešamel sos
Jedan od osnovnih, baznih sosova. Savršeno se slaže sa mesom i povrćem, a pravi se od mleka, brašna, maslaca, soli i indijskog oraha.
3. Velute sos
Sadrži pavlaku, pileći bujon i maslac, brašno, so i crni biber. Prijatnog ukusa idealan za garniranje morskih plodova, mesa, ribe.
4. Espanjol sos
Pravi se od od povrća, od šargarepe, praziluka i običnog luka. Napravi se pire pa se vrate u tiganj da se prže i da sos postane gušći. Dodaje se teleći bujon i brendi čime se dobija neverovatno aromatičan sos. Savršen za jela sa mesom.
5. Paradajz sos
Za pripremu ovog sosa koriste se sveži , prethodno oguljeni paradajzi koji se kuvaju na tihoj vatri. Gustog i nežnog ukusa, odgovaraće brojnim jelima sa mesom i povrćem. Uglavnom se dodaje i šećer kao i neki začini, poput bosiljka i origana.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
Komentari (0)