KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.

kolač sa orahom
Shutterstock

Za biskvit: 

  • 6 belanaca 
  • 6 kašika šećera 
  • 4 kašike prezle  
  • 4 kašike mlevenih oraha 
  • 1 kašika brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 300 g seckanih oraha  
  • 200 g lešnik krema 

Za fil: 

  • 6 žumanaca 
  • 6 kašika šećera 
  • 6 kašika mleka 
  • 500 ml slatke pavlake 

Još: 

  • 2-3 kašike kakaoa 
  • 150 ml mleka 
  • 18 komada keksa 

Priprema: 
Uključite rernu na 180 stepeni. Ulupajte penasto belanca, pa dodajte šećer i nastavite mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodajte orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjedinite varjačom. Obložen pleh 30 x 20 cm pospite orasima i istresti celu smesu za koru, rasporedite polako preko oraha. Peći 15-20 minuta zavisno od rerne. Na toplu koru stavite lešnik krem i razmažite preko oraha. Ulupajte žumanca sa šećerom da pobele, pa dodajte mleko i kuvajte na pari 15 minuta. Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte ohlađenom filu. Na koru stavite pola fila, pa red keksa umočenog u mleko sa kakaom, mada može i samo mleko. Sačekajte da keks upije mleko pa nanesite ostatak krema.   

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading