KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.
1. Koristite jaja koja nisu sveža
Za pripremu kajgane najbitnije je da koristite sveža jaja.
2. Koristite pogrešan tiganj
Koristite dotrajali tiganj pa jaja zagore, ili od livenog gvožđa pa se zalepe. Izaberite tiganj koji se ne lepi, i nećete morati da gubite vreme na ribanje posle, a kajgana će biti preukusna.
3. Ne dodajete puter
Ako želite da poboljšate ukus kajgani, dodajte samo malo putera ili margarina..
4. Začine dodajete na kraju, a ne na početku pripreme
Stavljajte so i začine na gotovu kajganu, pre serviranja, umesti odmah kada pripremate.
5. Ne mešate neprestano
Potrebno je da mešate neprestano tokom prženja da biste izbegli gumastu strukturu.
6. Mešate metalnim priborom
Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Ako koristite metalno posuđe, oštetićete premaz na tiganju.
7. Dodajete mleko
Dobićete suviše vodenu smesu.
8. Pripremate kajganu na jakoj vatri
Najbolje je da zagrejete tiganj na srednjoj temperaturi pa tek onda dodajete jaja.
9. Mutite jaja u tiganju.
U činiji umutite jaja, začinite ih pa tek onda dodajte u tiganj. Nemojte direktno da razbijate jaja u tiganju i mutite.
10. Ostavljate ih dugo u tiganju
Gotova jaja odmah izvadite iz tiganja, dovoljna je mala količina toplote da se promene. Znači, čim isključite vatru izvadite jaja iz tiganja i servirajte.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
Komentari (0)