POSNI IŠLERI Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na nedelju
Neodoljiv desert kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za keksiće:
- 250 g margarina
- 3 kašike šećera
- 1 limun (sok i redana kora)
- 150 g mlevenih lešnika
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 dl vode
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema
Umutite margarin sa šećerom, korom i sokom od limuna. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, brašno i mlevene lešnike. Rasklagijajte tanko sjedinjenu smesu pa modlom vadite keksiće. U pleh obložen pek papirom poređajte keksiće. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok me porumene. U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostavite da se dobro ohladi. Umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike dodajte u fil. Zatim punite keksiće pripremljenim filom, pa ih spajajte. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte preko išlera. Dekorišite lešnicima. Bon appetit
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
NAJLEPŠI POSNI KOLAČI Klasici bez premca koji pomeraju granice dobrog ukusa
Bilo koji kolač da izaberete nećete da pogrešite.
POSNI KOLAČI SA KEKSOM Kao izmišljeni za uživanje, a mirišu na nedelju
Neodoljive kocke, fudži, tiramisu ili meksička karlota, šta god da odaberete nećete pogrešiti.
ČOKOLADNI POLJUPCI Neodoljivi posni kolači koji se tope u ustima, nestaju sa stola odmah
Ovi fenomenalni kolačići oduševiće svakog ko ih bude probao, a priprema je prilično jednostavna. Čokoladni, slatki i posni, idealni za dane Velikog Božićnog posta.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)