BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašika ulja
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 100g prezle
- 1 kašika griza
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema
Tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
NAJBOLJA BEČKA ŠNICLA Ispoštujte ova pravila, tako prave kafanski majstori
Za originalnu šniclu poslušajte sledeća uputstva: koristite meso od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, nemojte da premutite jaja.
BEČKA ŠNICLA Po starom kafanskom receptu, slasna i sočna
Ako volite Bečku šniclu iz kafane, zašto ne biste pokušali sami da je napravite kod kuće? Donosimo vam stari kafanski recept po kome će provereno uspeti svima.
BEČKA ŠNICLA Otkrivamo tajne kafanskih majstora, slasna i hrskava
Da bi bečka šnicla bila kao originalna, postoje pravila koja trebate da ispoštujete. Potrebno je da meso bude od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)