POSNI ĆEVAPI Sočni i slasni, recept je proveren a ukus savršen

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Soja je namirnica koja zamenjuje meso, bićete oduševljeni, a držaće vas dugo sitim.

posni čevapi
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 100 g sojinih ljuspica (potopite u vodu da omekšaju)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kriške potopljenog hleba (voda ili sojino mleko)
  • 1 rendani krompir
  • peršun
  • vlašac
  • so, biber, vegeta
  • prezle i brašno po potrebi

Priprema:

Sjedinite sve sastojke, dodajte brašno, pa opet sjedinite. Uzimajte po deo smese pa rukom oblikujte ćevape. Pržite na zagrejanom ulju, dok ne porumene. Prijatno!

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading