POHOVANI KARFIOL Posan, lagan i neodoljiv obrok, prste da poližete
Slasan, zdrav ručak koji je pritom posan. Nije vam potrebno puno vremena i truda, i uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 1 glavica mladog karfiola
- 40-50 grama prezli
- ulje
- 200 grama brašna
- so
- suvi začin
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1/4 l kisele vode
Priprema
Glavicu karfiola obarite sa malo suvog začina. Onda u brašno dodajte suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu. Od toga napravite smesu kao za palačinke. Zatim sipajte dosta ulja u šerpu, pa u njega spuštajte cvetove barenog karfiola, prethodno umočenog u prezle.
Možda vas zanima:
POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.
RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept
Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)