LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za podlogu
- 250 g keksa
- 7 kašika mleka
Za fil:
- 700 ml mleka
- 100 g šlaga sa ukusom vanile
- 150 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
U jednoj posudi umutite mleko, šećer i šlag. Zasebno, u drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa dve kašike šećera. Dodajte polovinu umućene pavlake u prvu smesu pa umutite. Keks kratko umačite u mleko pa ređajte u kalup. Sipajte fil preko keksa pa dodajte ostatak slatke pavlake. Špatulom smesu ravnomerno rasporedite, pa poređajte još jedan red keksa. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Pospite šećerom u prahu, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
Komentari (0)