TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
Za taranu:
- 1 jaje
- 2-3 kašike mineralne vode
- prsohvat soli
- brašno po potrebi
Za đuveč:
- 1 kg pilećeg mesa
- 2 glavice luka
- 2 ljute papričice
- 2 paprike
- 1 šargarepa
- 2-3 paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac sa vodom stavite piletinu da se dobro obari. Za to vreme pripremajte taranu. U jednoj posudi pomešajte jaje, so, brašno i mineralnu vodu. Rukom zamesite testo pa ga razvucite tanko i isecite na trake. Pustite da se suši na sobnoj temperaturi. Crni luk, papričice, rendanu šargarepu, seckanu papriku i paradajz prodinstajte. Izvadite piletinu pa je poređajte u pleh obložen pek papirom. Skuvajte taranu u vodi u kojoj se prethodno kuvala piletina. Poređajte taranu preko piletinu pa odozgo prelijte dinstanim povrćem. Prelijte bujon od kuvanja. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)