SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.

hilandarska boranija
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg boranije
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo peršuna
  • 3 paradajza
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema:

Iseckajte boraniju peršun  paradajz, pa očistite crni i beli luk. Stavite u tiganj red boranije, pa crni luk i peršun. Posolite, pa nalijte vodom da ogrezne. Kad proključa, poređajte povrće istim redosledom sve dok ne utrošite materijal. Pustite da lagano krčka, pa kad omekša, sipajte maslinovo ulje i seckan paradajz. Kuvajte sat vremena, pa pred kraj, dodajte beli luk. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading