POSNI PATLIDŽAN SA SIROM Delikates koji budi sva čula, za sva vremena i prilike
Fenomenalno sočno jelo pravićete i kada nije post.
Potrebno je
- 2 patlidžana (oko 600g)
- 400 g biljnog sira
- 30 g maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 1 šaka peršunovog lista
- 1 čen belog luka
- Prstohvat bibera
- Malo vode ili sojinog mleka
- Malo limunovog soka
Priprema:
Patlidžane operite pa im odrežite gornji kraj. Iseite ih na trake debljine oko 5-8mm. Pleh obložite pek papirom pa poređajte trake od patlidžana jednu do druge. Pospite pola kašike soli pa ih okrenite i ponovite. Preko patlidžana poređajte kuhinjske ubruse i ostavite tako jedan sat. Ponovo prebrišite. Ovim postupkom ćete da izvučete gorčinu iz patlidžana. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi pa premažite trake maslinovim uljem. Propržite patlidžan sa obe strane. U blender stavite biljni sir, beli luk, peršun i biber. Sve izblendajte sitno. Dodajte dcl vode ili sojinog mleka pa izmiksajte dok smesa ne bude kremasta. Sipajte fil na trake patlidžana, na krajeve pa dobro urolajte. Poređajte rolovane patlidžane pa tacnu pa ih prelijte limunovim sokom. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju
Ovakve do sada niste jeli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)