USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 8 g suvog kvasca
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 1 kašika sirćeta
- 150 g putera
- malo susama
- malo kima
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u mleku pa dodajte šećer i ostavite da nadođe. Dodajte 2 jajeta, ulje i sirće, kiselo mleko, kašičicu soli i brašno pa zamesite testo. Pustite pola sata da nadođe. Testo premesite i podelite na 5 jednakih jufki pa ostavite da odmore 5 minuta. Kalup obložite pek papirom pa razvucite svaku loptu na veličinu dna obruča. Onda svaku koru premažite puterom, pa ređajte jednu na drugu. Prebacite u kalup. Odredite centar pogače i utisnite krug pa odsecite trouglove, svaki uhvatite i preokrenite, razrežite do dna i oblikujte u krug. Napravite ružice. Pogaču premažite žumancetom, Ukrasite susamom i kimom, pa ostavite da se odmori 10 minuta. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)