PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još

piletina u belom sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 komada pilećeg belog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica senfa
  • suvi biljni začin
  • so 
  • biber 
  • 1 lovorov list
  • ulje
     

Priprema

Isecite meso na kockice, pa dodajte suvi biljni začin i promešajte. Luk sečen na rebarca i lovorov list dinstajte na zagrejanom ulju, pa kad lovor zamiriše, izvadite ga i dodajte piletinu. Pržite pa dodajte šampinjone, promešajte i poklopite. Dinstajte na laganoj vatri. Nakon što tečnost ispari, dodajte so i biber, senf i pavlaku za kuvanje. Promešajte sve da se sjedini, pa kad provri pavlaka, znaćete da je gotovo. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading