PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
Potrebno je
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 400 g šampinjona
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica senfa
- suvi biljni začin
- so
- biber
- 1 lovorov list
- ulje
Priprema
Isecite meso na kockice, pa dodajte suvi biljni začin i promešajte. Luk sečen na rebarca i lovorov list dinstajte na zagrejanom ulju, pa kad lovor zamiriše, izvadite ga i dodajte piletinu. Pržite pa dodajte šampinjone, promešajte i poklopite. Dinstajte na laganoj vatri. Nakon što tečnost ispari, dodajte so i biber, senf i pavlaku za kuvanje. Promešajte sve da se sjedini, pa kad provri pavlaka, znaćete da je gotovo. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, klasik bez premca
Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a meso se lepi za prste.
PILETINA U BELOM SOSU Sočni ručak iz rerne, meso se lepi za prste
Sočna i slasna piletina osvaja svakim zalogajem.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
Komentari (0)