PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
- 400 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica celera
- 1 konzerva belog pasulja
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika bubrežastog pasulja
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 800 ml gotovog preliva za povrće
- so, biber
Priprema
Belo meso dobro operite, pa prosušite kuhinjskim ubrusom. Onda ga pržite na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvadite ga iz tiganja i držite na toplom. Luk i celer oljuštite i usitnite, pa prodinstajte na moči od mesa. Sipajte pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, properite pod jakim mlazom vode i pustite da se dobro ocedi, a onda sipajte u lonac. Dodajte gotovi preliv, isečen paradajz i začinite solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Belo meso isecite na trake, ubacite u pasulj, pa ostavite da se kratko kuva sve zajedno. Grančice majorana operite, protresite da se dobro osuše, te načupkajte nekoliko listića, pa njima ukrasite pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.
Možda vas zanima:
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, klasik bez premca
Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a meso se lepi za prste.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.
ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna
Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
Komentari (0)