ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270 g brašna
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku. Umutite sve pa podelite testo na dva jednaka dela. Jednom delu dodajte dve kašike brašna, a drugom dve kašike kakao praha i mešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obe smese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da mešate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI ZEBRA KOLAČ Zbog izgleda će ga najviše voleti deca, a ukusom će ovojiti sve koji ga probaju
Interesantan i ukusan, za sve prilike.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)