SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu
Ako razmišljate šta ovih dana da spremite nabrzaka, a da bude jednostavno i ukusno i da ne izgubite čitav dan u kuhinji, evo savršenog predloga
Starinsko sočno jelo koje možete da pravita sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast.
Za krompiraču sa sremskim kobasicama je potrebno:
- 1 kg krompira
- 3-4 glavice crnog luka
- 2-3 kašike masti
- 1 kašika brašna
- sremskih kobasica (količina po želji)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- soli po ukusu
Priprema:
Sitno naseckati crni luk, posoliti ga i udinstati na masti. Kad luk omekša i dobije staklast izgled, dodati slatke (ko voli može ljute) mlevene paprike. Promešati i zagustiti brašnom.
Krompir oljuštiti i naseći na kolutove. Krompir možete naseći ručno na debljinu 0,5 cm (kao kad ga pripremate za kuvanje pirea), mada ja često koristim rende, pa su kolutovi još tanji. Posloliti krompir i izmešati ga.
U vatrostalnu činiju ili đuveč tepsiju naliti dinstani luk sa paprikom, a potom ređati kolutove krompira da pokrijete dno.
Sremske kobasice isecite na kolutove, a umesto njih možete koristiti domaće kobasice ili kobasice druge sorte, kao i slaninu ili suva rebra. U zavisnosti od toga koliko imate kobasica, slanine ili suvog mesa, ređajte naizmenično, red krompira, pa red kobasica.
Ređajte dok ne potrošite sam materijal ili dok imate mesta u tepsiji. Na kraju, ređanje završite redom krompira ili redom kobasica, što opet zavisi od vaše želje ili mogućnosti.
Krompiraču sa sremskim kobasicama nalijte vodom toliko da krompir ogrezne i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 °C.
Krompiraču poslužite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu salatu iz zimnice.
Prijatno!!!
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA PORODIČNI RUČAK Natur šnicla u sosu od pečuraka, ukus koji podiže raspoloženje na viđi nivo
Natur šnicla je ukusna, mekana i topi se u ustima i kad je samo u svom sosu, ali i uz razne druge soseve
BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)