SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu

trpeza.rs

12:15

Slatki kutak 0

Ako razmišljate šta ovih dana da spremite nabrzaka, a da bude jednostavno i ukusno i da ne izgubite čitav dan u kuhinji, evo savršenog predloga

SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu
Printscreen/Youtube

Starinsko sočno jelo koje možete da pravita sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast.

Za krompiraču sa sremskim kobasicama je potrebno:

  • 1 kg krompira
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 2-3 kašike masti
  • 1 kašika brašna
  • sremskih kobasica (količina po želji)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • soli po ukusu

Priprema:

Sitno naseckati crni luk, posoliti ga i udinstati na masti. Kad luk omekša i dobije staklast izgled, dodati slatke (ko voli može ljute) mlevene paprike. Promešati i zagustiti brašnom.

Krompir oljuštiti i naseći na kolutove. Krompir možete naseći ručno na debljinu 0,5 cm (kao kad ga pripremate za kuvanje pirea), mada ja često koristim rende, pa su kolutovi još tanji. Posloliti krompir i izmešati ga.

U vatrostalnu činiju ili đuveč tepsiju naliti dinstani luk sa paprikom, a potom ređati kolutove krompira da pokrijete dno.

Sremske kobasice isecite na kolutove, a umesto njih možete koristiti domaće kobasice ili kobasice druge sorte, kao i slaninu ili suva rebra. U zavisnosti od toga koliko imate kobasica, slanine ili suvog mesa, ređajte naizmenično, red krompira, pa red kobasica.

Ređajte dok ne potrošite sam materijal ili dok imate mesta u tepsiji. Na kraju, ređanje završite redom krompira ili redom kobasica, što opet zavisi od vaše želje ili mogućnosti.

Krompiraču sa sremskim kobasicama nalijte vodom toliko da krompir ogrezne i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 °C.

Krompiraču poslužite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu salatu iz zimnice.

Prijatno!!!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading