IDEALNO ZA PORODIČNI RUČAK Natur šnicla u sosu od pečuraka, ukus koji podiže raspoloženje na viđi nivo
Natur šnicla je ukusna, mekana i topi se u ustima i kad je samo u svom sosu, ali i uz razne druge soseve
Potrebni sastojci:
500 g šnicli od teletine (možete koristiti i svinjske, ćureće ili neke druge šnicle),
2-3 kašike putera,
2 kašike suvih vrganja ili carskih šampinjona,
2-3 kašike brašna,
2 dl belog vina,
1-2 čena belog luka,
1 dl kisele pavlake (ili pavlake za kuvanje),
so i biber.
Priprema:
Suve vrganje prelijte sa otprike 1 dl vrele vode i ostavite ih barem desetak minuta da se rehidriraju. Za to vreme pripremite meso. Ukoliko koristite carske šampinjone, one braon boje, njih isecite na listiće i propržite na crnom luku.
Šnicle istanjite čekićem za meso, posolite ih, pobiberite i uvaljajte u brašno. U zavisnosti od toga koliko imate šnicli može vam biti potrebno manje ili više brašna, tako da one 2-3 kašike navedene u sastojcima smatrate orijentacionim.
U dubljem tiganju (nelepljivom, u kojem možete peći i bez masnoće) na puteru, na srednjoj temperaturi, ispržite šnicle sa obe strane da porumene (4-5 minuta otprilike). Dodajte iseckani beli luk, rehidrirane vrganje zajedno sa vodom u kojoj su stajali ili već pripremljene carske šampinjone. Kuvajte na niskoj temperaturi par minuta da sos provri.
Na kraju dodajte i kiselu pavlaku, promešajte i poslužite s prilogom po želji. Natur šnicla je još bolja uz neku salatu, a uz ovo jelo idelna zimska salata je salata od kiselog kupusa. Okupite porodicu za stolom i provedite divno popodne uz odličnu hranu koju ste brzo pripremili.
Možda vas zanima:
SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu
Ako razmišljate šta ovih dana da spremite nabrzaka, a da bude jednostavno i ukusno i da ne izgubite čitav dan u kuhinji, evo savršenog predloga
BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)