BOŽANSTVENI DESERT VRHUNSKOG UKUSA Domaća torta sa kremom od bele čokolade, neuporedivo bolja od bilo koje druge

trpeza.rs

14:39

Slatki kutak 0

Toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se super lako

BOŽANSTVENI DESERT VRHUNSKOG UKUSA Domaća torta sa kremom od bele čokolade, neuporedivo bolja od bilo koje druge
Printscreen/Youtube

Sastojci

biskvit:

– 300 g šećera
– 170 g pšeničnog brašna
– 80 g kakao praha
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
– 2 jaja
– 180 ml mleka
- 6 kašika biljnog ulja
– 180 ml vrele vode
– 1 kašika ekstrakta vanile

Krem:

- 3 jaja
– 150 g šećera
– 100 g bele čokolade za kuvanje
– 200 g putera ili margarina
– 100 g šećera u prahu

Ganač krema:

– 200 ml pavlake za šlag
– 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:


Priprema keksa: Pomešajte šećer, brašno, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u dubokoj posudi. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile.

Polako dodajte mešavinu jaja u suve sastojke dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte vrelu vodu, lagano promešajte i sipajte smesu u pripremljeni veći pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Potpuno ohladite.

Priprema kreme: U posudi dobro izmiksajte jaja zajedno sa šećerom i stavite na paru. Mešajte dok se krema ne zgusne. Dodajte čokoladu u smesu i povremeno mešajte dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se krema ohladi.

Kada se krema dovoljno ohladi, penasto izmiksajte puter sa šećerom u prahu i u smesu postepeno dodajte krem od jaja. Biskvit iseći na tri jednaka dela i filovati kremom. Prelijte tortu ganache kremom od kreme i čokolade. Ukrasite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading