RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
Sastojci:
Za biskvit:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika brašna
14 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Za fil:
6 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
1 kesa šlaga
Priprema:
Biskvit: Umutite belanca i prstohvat soli mikserom u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok se šećer ne istopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, i mlevene orahe i izmešajte polako kašikom. Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, odnosno dok kora ne porumeni.
Fil: U šerpu stavite cela jaja, šećer i vanilin šećer i žicom mutite na pari dok ne počne da se zgušnjava, 10-15 minuta. Ubacite čokoladu i mešajte dok se ne istopi, oko 5 minuta. Ostavite da se prohladi, pa dodajte puter sobne temperature i mikserom umutite. Dodajte prašak za šlag i sjedinite mikserom.
Filovanje: Koru presecite uzdužno na tri dela. Prvu koru premažite četvrtinom fila, stavite drugu koru, namažite četvrtinu fila, i na kraju završite trećom korom, a ostatkom fila premažite celu tortu. Po želji ukrasite orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA SA ORASIMA I RUMOM Starinska torta bogatog ukusa
Ova torta je pravi izbor za velika porodična okupljanja i proslave, jer je izdašna i čvrsta.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
STARINSKA TORTA PO NANINOM RECEPTU Lako se pravi, a govori 5 jezika
Vratiće vas u dane detinjstva.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)