ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju

TRPEZA.RS

16:51

Slatki kutak 0

Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama

ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
bakina kuhinja

Potrebno je
 

  • gotove tanke kore
  • 300 gr višanja smrznutih
  • 2 jaja
  • 100-150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml jogurta
  • 30 ml ulja
  • 100 gr griza
  • pola praška za peciva

Priprema
Umutiti jaja sa šećerom,dodati, griz i prasak za pecivo, jogurt, ulje i sve izmešati. Prvu koru premazati uljem dodati drugu koru pa je premazati smesom. 

Posuti plovinom visanja pa uviti u rolnicu.Sledeću ponoviti postupak stim sto prvu rolnicu staviti u drugu i zajedno sve uviti u rolat.

Staviti u uzan pleh oblozen pek papiromi. Peći na 200 stepeni C 40- 50 min.

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading