SAN SVAKOG SLADOKUSCA čak i tokom zime osvežavajući kolač s limunom
Iako vamje možda prva asocijacija na limun i poslastice s njime - leto, nema nikakvog razloga da ovo ne bude vaš omiljeni desert i tokom zimi. Uostalom, limun upravo u ovom godišnjem dobu sazrevaju.
Sočni kolač s limunom
Sastojci:
4 organska limuna
250 g fino mlevenih badema
6 velikih jaja
200 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Limune prelijte hladnom vodom, poklopite, stavite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Sklonite ih s ringle i ostavite poklopljene još pola sata u posudi. Zagrejte rernu na 190. Kalup za torte prečnika 20 ili 22 centimetra namažite puterom. Limune tanko iseckajte, uklonite im semenke i izmiksajte ih u blenderu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od limuna i na kraju mešavinu mlevenih badema i praška za pecivo. Smesu sipajte u kalup i pecite 20 minuta. Tortu prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata do 40 minuta, dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite tortu da se hladi u kalupu pola sata, pa je izvadite i sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SE ZA KRAJ DANA Kiselkasto slatka kombinacija postaće vam omiljena
Limun je glavni sastojak.
ZOVU JE NEOBIČNA TORTA Od samo nekoliko sastojaka napravite desert za pamćenje
Pritom je i jeftina.,
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)