SAN SVAKOG SLADOKUSCA čak i tokom zime osvežavajući kolač s limunom

alo.rs/I. V.

11:26

Slatki kutak 0

Iako vamje možda prva asocijacija na limun i poslastice s njime - leto, nema nikakvog razloga da ovo ne bude vaš omiljeni desert i tokom zimi. Uostalom, limun upravo u ovom godišnjem dobu sazrevaju.

SAN SVAKOG SLADOKUSCA čak i tokom zime osvežavajući kolač s limunom
Shutterstock

 

Sočni kolač s limunom

Sastojci:

4 organska limuna

250 g fino mlevenih badema

6 velikih jaja

200 g šećera

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Limune prelijte hladnom vodom, poklopite, stavite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Sklonite ih s ringle i ostavite poklopljene još pola sata u posudi. Zagrejte rernu na 190. Kalup za torte prečnika 20 ili 22 centimetra namažite puterom. Limune tanko iseckajte, uklonite im semenke i izmiksajte ih u blenderu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od limuna i na kraju mešavinu mlevenih badema i praška za pecivo. Smesu sipajte u kalup i pecite 20 minuta. Tortu prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata do 40 minuta, dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite tortu da se hladi u kalupu pola sata, pa je izvadite i sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading