NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
Uživaće svi ljubitelji kokosa....
Kokos poslastica
Sastojci:
Za koru:
150 g mlevenih oljuštenih badema
200 g putera
200 g belog šećera
100 ml mleka
2 jajeta
100 g mlečne čokolade
Za fil:
100 g putera
2 kašike šećera
100 g bele čokolade
1 kašičica ulja
2 kašike kokosa
100 g krem sira
sok od 1 limuna
Priprema:
Puter otopite na pari, pa mu dodajte mlevene bademe i šećer. U drugoj činiji pomešajte mleko i jaja, pa ubacite i to u smesu. Oblikujte manje, okrugle podloge i stavite u frižider da se hlade. Umutite puter sa šećerom, pa dodajte ulje, sok od limuna i kokos. Belu čokoladu otopite, pa je pomešajte sa krem sirom, te ubacite u smesu s kokosom. Kašikom sipajte fil preko podloga. Pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Mlečnu čokoladu otopite, pa dno kolača umočite u nju i prelijte ostatkom otopljene čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)