LUDI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Toliko se lako pravi, da će svaka domaćica napraviti
Sočnost mu je glavna vrlina.
Slatkiš s šljivama
Sastojci:
1 šolja šećera
1/2 šolje otopljenog putera
1 šolja brašna
1 šolja mleka
100 g bele čokolade
1 kašičica praška za pecivo
2 jajeta
10 šljiva
sok od 1 limuna
1 kašičica cimeta
Priprema:
U činiji umutite šećer sa puterom. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite u smesu sa šećerom. Dodajte so, mleko, jaja i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čokoladu otopite, pa nju dodajte na kraju. Šljive operite i presecite na pola. Pospite ih šećerom i sa malo limunovog soka, kao i kašičicom cimeta. Tepsiju podmažite puterom, pa prespite polovinu smese u nju. Poređajte šljive, pa sipajte drugu polovinu. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)