RECEPT JE BIO STROGO ČUVANA TAJNA Titov kolač, omiljena poslastica u kojoj su uživali maršal i Jovanka

TRPEZA.RS

21:43

Slatki kutak 0

Oni koji su znali Tita kažu da je obožavao kolače sa kombinacijom čokolade i kafe

RECEPT JE BIO STROGO ČUVANA TAJNA Titov kolač, omiljena poslastica u kojoj su uživali maršal i Jovanka
Printscreen/Youtube

Sastojaci:

Za koru: 

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika
  • 5 kašika skuvane crne kafe
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja

Za prvi fil:

  • 400 ml mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 2 žumanca

     

Za drugi fil:

  • 200 g margarina
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g otopljene čokolade
  • 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika

Priprema:

Belanca na sobnoj temperaturi umutite sa polovinom šećera. Umitite žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodajte ulje.

U brašno dodajte prašak za pecivo pa izmešajte. Dodajte jaku, hladnu crnu kafu u jaja. Izmešajte brašno i orahe. Dodajte ih u smesu od žumanaca.

Polako žicom umešajte sneg od belanaca.

Pecite u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180 stepeni, oko pola sata.

Za prvi fil, izmešajte mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno. Skuvajte kao puding i ohladite.

Margarin dobro umutite sa šećerom i vanilinom, pa dodajte ohlađenu čokoladu.

Sjedinite oba fila. Dodajte pečeni lešnik.

Pečenu koru izvadite iz pleha, ohladite, premažite ohlađenim filom, pa pospite narendanom čokoladom i mlevenim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading