DOMAĆI RATLUK, TOPI SE U USTIMA Odlična poslastica uz kaficu s prijateljicom
Napravite tradicionalni turski slatkiš.
Sastojci:
550 g šećera
650 ml vode
100 g gustina
2 kašike soka od limuna
Crvena boja za kolače
Za posipanje:
100 g šećera u prahu
Priprema:
Stavite u šerpu 200 ml vode sa šećerom i kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok ne ispari trećina tečnosti. Sklonite sa šporeta. Ostatak vode pomešajte sa gustinom da nema grudvica, sipajte u šerpu sa sirupom od šećera i vratite na šporet. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat uz mešanje da se smesa ne zalepi za dno šerpe. Smesa će se zgusnuti. Sipajte sok od limuna i nekoliko kapi boje za kolače (u zavisnosti od boje koju želite da dobijete). Podmažite uljem pleh i sipajte smesu. Izravnajte i ostavite da stoji 24 sata da se stegne. Isecite na kockice i svaku uvaljate u šećer u prahu. Ostavite ih još 24 sata da se osuše.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)