JEDAN SJAJAN RECEPT Napravite popularan slatkiš koji će vas odvesti do sedmog neba
Ukusnije ne može.
Brauni za posebne prilike
Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 kašika cimeta
100 g mlevenog keksa
100 g brašna
100 g badema
50 g suvog grožđa
50 g suve brusnice
50 g suvog ananasa
2 kašike ruma
1 kašika soka od limuna
1/3 šolje vode
Priprema:
Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Postepeno dodajte belanca. Bademe sameljite, pa im dodajte suvo voće. U jaja ubacite mleveni keks, cimet, brašno, rum, vodu i sok od limuna. Odaberite uzani pravougaoni kalup i pecite tortu na 180 stepeni oko 15 minuta. Ukrasite šećerom u prahu, suvim voćem ili šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKI MALI ZALOGAJI Napravite zdrav, a čokoladni desert
Lako se pravi, a još lakše jede.
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.
OVAJ RECEPT MORATE DA IMATE Brzi ali i jeftin kolač koji se skoro sam pravi
Najmlađi će ga obožavati.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)