TIPIČNA AMERIČKA POSLASTICA NA SRPSKI NAČIN Aromatični mafini su najukusniji sa suvim voćem
Pripremite ih na malo drugačiji način.
Aromatični mafini
Sastojci:
2 jajeta
25o ml soka od pomorandže
80 g smeđeg šećera
80 g ulja
400 g rendane šargarepe
150 g kandiranih brusnica
rendana kora od jedne pomorandže
250 g pšeničnog brašna
250 g ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
U činiji umutite jaja s prstohvatom soli, pa sipajte sok od pomorandže, šećer i ulje. Mešajte dok ne dobijete žitku smesu. Dodajte rendanu šargarepu, seckane brusnice i pomorandžinu koru i promešajte. Potom umešajte braš no, prašak za pecivo i ovsene pahuljice, dobro izmešajte i sipajte u podmazane kalupove za mafi ne. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 190 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
ZAIGRAJTE SE SA MALIŠANIMA Slatki mali mafini oduševiće najmlađe
U susret Vaskrsu...
NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)