NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
Kokos mafini
Sastojci:
300 g brašna
4 kašike kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
7 kašika žutog šećera
2 kašičice vanilin šećera
so (na vrh noža)
2 jabuke
125 ml kisele vode
125 ml sojinog mleka
250 ml ulja
Priprema:
Pomešajte pšenično i kokosovo brašno, dodajte žuti i vanilin šećer, prašak za pecivo, sodu i sve promešajte. Masi dodajte ulje, vodu i mleko i izjednačite. Dodajte oljušćene i na sitne kockice iseckane jabuke, sve dobro promešajte, izručite u podmazane kalupe za mafi ne ili papirne korpice i stavite da se peku. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, u zavisnosti do šporeta. Mafi ne ostavite 5-7 minuta u kalupima da stoje, izvadite iz istih, pospite kokosovim brašnom, ostavite da se ohlade. Ako se mafi ni peku u papirnim korpicama, ostavite ih u njima i tako služite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKI MALI ZALOGAJI Nećete znati jel lepši ukus ili miris koji se širi kuhinjom kada ih budete spremali
Neodoljivi mafini sa pomorandžom.
ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
TAMAN ZA JEDAN ZALOGAJ Neodoljive i slatke kokos kugle
Pravićete ih stalno.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)