ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
Sugle mafini
Sastojci:
2 jajeta
100 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
100 g brašna
100 g putera
vanilin-šećer
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu i puter. Jaja umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom, te dodati otopljenu smesu od
čokolade i putera. Umućenoj smesi dodati brašno. Gotovu smesu sipati u puterom i brašnom premazane
kalupe. Ovo je najbitniji korak - peći sedam minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni. Važno je da se peče samo sedam minuta, ni minut više, kako bi smesa unutra ostala tečna. Za one koji imaju nešto jaču rernu dovoljno je i oko pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
ZAIGRAJTE SE SA MALIŠANIMA Slatki mali mafini oduševiće najmlađe
U susret Vaskrsu...
NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
TIPIČNA AMERIČKA POSLASTICA NA SRPSKI NAČIN Aromatični mafini su najukusniji sa suvim voćem
Pripremite ih na malo drugačiji način.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)