NEODOLJIVO SU UKUSNI Ovi keksići su nezaobilazni kada pijete čaj ili kafu
Odlično se slažu!
Čajni keksići
Sastojci:
250 g brašna
3 kašike šećera
120 g putera
1 jaje
1 kesica vanilin-šećera
1/2 kesice praška za pecivo
so
sok od pola limuna
narendana kora od limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo pa dodajte puter sobne temperature isečen na sitnije kocke, umućeno jaje, sok od limuna i rendanu koru limuna. Sve sjedinite u glatko testo, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata. Posle toga testo rastanjite oklagijom i modlom željenog oblika vadite keksiće. Stavljajte ih u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite ih oko 15 minuta na 180 stepeni dok ivice blago ne porumene. Sačekajte da se malo prohlade, stavite ih na tanjir i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆI I JEFTIN Kolač sa limunom i jogurtom može da napravi svako!
Oduševiće vas kako se lako pravi.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)