KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
Kremasto zadovoljstvo
Sastojci:
Za koru:
1 jaje
1/2 šolje vode
200 g brašna
100 g putera
3 kašike šećera u prahu
2 kašike mlevenih badema
Za krem:
150 g šećera u prahu
4 jaja
3 limuna
1 kesica vanilin-šećera
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte brašno, mlevene bademe, šećer, so i puter isečen na sitne kockice (a koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi) i mesite dok smesa ne postane rastresita. Onda dodajte jaje i vodu i mesite dok se sve ne sjedini i postane glatko, pa držati u frižideru najmanje jedan sat. Posle toga razvući testo oklagijom i obložiti tepsiju u kojoj ćete ga peći. Viljuškom izbodite na nekoliko mesta pa preko testa stavite papir za pečenje i stavite pirinač ili pasulj da testo ne naraste. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni. Za to vreme, umutite jaja i šećer u prahu pa kad postane kremasto, dodajte sok od limuna i rendanu koru četiri limuna kao i slatku pavlaku. Nemojte dugo da mutite, samo dok se ne ujednači. Koru izvadite i ostavite da se kratko prohladi i nalijte kremom. Pecite do 40 minuta na 150 stepeni. Kada bude gotovo, stavite u frižider na dva sata da se rashladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)