OSVEŽAVAJUĆI I JEFTIN Kolač sa limunom i jogurtom može da napravi svako!
Oduševiće vas kako se lako pravi.
Kolač sa limunom i jogurtom
Sastojci:
3 jajeta
100 ml ulja
1 limun
140 g šećera
180 g brašna
prstohvat soli
250 g grčkog jogurta
60 g gustina
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Stavite jaja u činiju, dodajte im šećer i prstohvat soli, počnite da mutite mikserom na maloj brzini, pa postepeno povećavajte. Kada dobijete glatku smesu, dodajte jogurt, promešajte špatulom, pa dodajte ulje i narendanu koru od limuna. U drugoj činiji promešajte brašno, prašak za pecivo i gustin, te prosejte sve zajedno. U smesu od jaja dodajte po kašiku (sastojaka iz druge posude) i lagano mešajte špatulom, odozgo prema dole, dok se ne dobije glatka i homogena smesa. Sipajte smesu u kalup pa pecite na 170 stepeni, oko 55 minuta. Kolač ostavite u kalupu da se potpuno ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO REŠENJE ZA BRZ RUČAK Kobasice u makaronama je dobitna kombinacija
Lako je i za pravljenje.
NEK' SE DECA ZAIGRAJU Šarenoliki kuglof ulepšaće vam nedelju
Idealan je da se spremi za vikend.
DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)