MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta

Alo.rs

20:00

Slatki kutak 0

Poslužite nenajavljene goste.

MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
unsplash.com

Rum bombice

Sastojci:

Za testo:

2 jajeta

10 kašika šećera

10 kašika brašna

10 kašika mleka

10 kašika ulja

1/2 praška za pecivo

Ostalo:

150 g margarina

100 g čokolade

50 ml ruma

100 g kokosa

Za dekoraciju:

50 g kokosa

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa pecite u nekom
manjem plehu na 220 stepeni oko 20 minuta. Testo prohladite, pa izmrvite. Prelijte ga rastopljenom čokoladom i margarinom, dodajte rum i kokos. Umesite smesu od svih sastojaka i ako vam se čini da je previše suva, dodajte malo tople vode. Prohladite smesu, pa pravite bombice, koje ćete uvaljati u kokos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading