MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
Rum bombice
Sastojci:
Za testo:
2 jajeta
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10 kašika mleka
10 kašika ulja
1/2 praška za pecivo
Ostalo:
150 g margarina
100 g čokolade
50 ml ruma
100 g kokosa
Za dekoraciju:
50 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa pecite u nekom
manjem plehu na 220 stepeni oko 20 minuta. Testo prohladite, pa izmrvite. Prelijte ga rastopljenom čokoladom i margarinom, dodajte rum i kokos. Umesite smesu od svih sastojaka i ako vam se čini da je previše suva, dodajte malo tople vode. Prohladite smesu, pa pravite bombice, koje ćete uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
NEOBIČNA SUPA Potreban vam je fazan i spremićete odličan obrok!
Nećete omašiti sa sastojcima.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
Komentari (0)